Amerykańska sieć CKE Restaurants ogłosiła otwarcie w Madrycie tysięcznej restauracji tej marki na świecie, a wszystko pod hasłem dalszego dostarczania wyjątkowych, niezwykle smakowitych, burgerów do wszystkich zakątków globu. Nowo otwarty lokal Carls Jr., to już ich 23. w Hiszpanii. CKE kontynuuje ekspansję na rynku europejskim, oferuje klientom nowe doznania i menu pełne smaków, obok których trudno przejść obojętnie. Marka CKE Restaurants obecna jest w Europie, obu Amerykach, Azji, na Bliskim Wschodzie, w Australii i wielu innych krajach.
Na początku tego roku spółka otwarła swój trzysetny lokal w Meksyku, w Australii rozwinęła działalności flagową restauracją w Sydney, a na drugą połowę roku spółka planuje uruchomić swoje miejsce w Porcie Lotniczym Charles de Gaulle’a, który będzie częścią alei punktów gastronomicznych typu „Grab&Go”. CKE Restaurants świętowali także w tym roku 40-lecie obecności na Bliskim Wschodzie.
Realizując innowacje kulinarne, sieć CKE Restaurants, planuje wprowadzanie nowych, intrygujących smaków oferowanych pod marką grillowanych burgerów wołowych. Ponadto CKE będzie tworzyć lokalne, dostosowane do danego regionu adaptacje, na przykład burger Morita w Meksyku, czy Poutine w Kanadzie.