Tym razem Robert Makłowicz gotuje na jachcie płynącym pod Adriatyku. Morską przygodę Robert odbywa w towarzystwie Maćka i Roberta – właścicieli polskiej firmy Blue Horizon zajmującej organizowaniem morskich przygód na morzach i oceanach świata. O firmie, i jej twórcach, na pewno będzie jeszcze okazja napisać. W dzisiejszym menu kuk jachtowy Robert ma mule z oliwą, czosnkiem, białym winem i pietruszką. Świeżutkie mule, oraz ostrygi, zostały kupione prosto z farmy w trakcie żeglowania.
Powtarzam to już po raz kolejny, że nawet jeśli Robert Makłowicz opowiada o „zwykłych” frytkach, to ma się wrażenie, iż mówi o najlepszej i najsmaczniejszej potrawie. 🙂 Dziś nie tylko interesująco mówi o gotowaniu, ale też o historii. Dowiecie się między innymi skąd pochodzą Chorwaci i dlaczego mają sporo miejsc z nazwami na Kr, dlaczego warto odwiedzić miasto Szybenik oraz Konobe Mate w Marinie Skradin.
Zapraszam na kanał Roberta Makłowicza oraz na stronę firmy Blue Horizon. Rezerwując rejs turystyczny lub szkolenie żeglarskie od 15.07.2021 do 15.07.2022 z hasłem RMxBH otrzymacie 10% zniżki.
Grzegorz Turski